Remklauwen Volkswagen

Published May 22, 21
6 min read

Table of Contents


Remblokken

We leveren diverse soorten remmen en koppelingen voor uw auto, aanhanger en nog veel meer. Hierbij kunt u denken aan o. a.:remblokkenremschijvenremklauwenwielremcilindersremslangenMerken die wij voeren zijn:ATE, Ferodo, Luk, Sachs, Budweg, TRW,Voor wie de beste remresultaten wilt voor op de weg en/of circuit, leveren we de high performance lijn van Brembo en Ferodo. Remschijven.



Hierbij moet u denken aan het honen en repareren van remklauwen en remcilinders, vulkaniseren van remschoenen, het draaien van trommels en schijven en het op maat maken van remslangen. Ook een revisie aan uw koppelingset behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of wilt u een advies op maat? Neem gerust contact met ons op, we informeren u graag..

De rem is zowat het belangrijkste onderdeel van een auto. Zonder geschikte rem wordt rijden nogal gevaarlijk en onaangenaam. Daarom is het belangrijk dat de aankoop van een rem goed overwogen is (Draagarmen Renault). Wij van EasyCarParts kunnen u daarbij helpen met onze 20 jaar ervaring in deze sector. Graag delen wij onze kennis met u en hopen u zo goed te kunnen bedienen.

Wist u dat 80% van uw remvermogen van de voorremmen komt? Daarom slijten de voorremmen ook sneller dan de achterremmen. En gezien het belangrijke werk dat uw remmen doen om de veiligheid van u en uw passagiers te garanderen, is het essentieel om ze te vervangen zodra u een probleem met de remmen opmerkt.

Remblokken Opel

Hoewel het vervangen van uw remschijven een vrij eenvoudige klus is, zijn er heel wat stappen die u moet volgen en u moet voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat er niets misgaat. Neem in geval van twijfel contact op met een deskundige monteur. Het is aan te raden om uw remschijven altijd in paren te vervangen (dat wil zeggen beide voorste remschijven samen, of beide achterste) om ongelijkmatig remmen te voorkomen.

Bekijk uw huidige remschijven om te bepalen wat er precies vervangen moet worden – de remblokken, de remklauwen, de remschijven of al deze onderdelen. Het is een goed idee om meer onderdelen aan te schaffen dan u denkt nodig te hebben, omdat het dan een stuk makkelijker is om onderdelen te vinden voordat u aan het werk gaat.

Remblokken OpelRemschijven

2. Verzamel de gereedschappen die nodig zijn voor de klus. Dit houdt bijvoorbeeld in: Dopsleutels Koevoet Verschillende verlengstukken en doppen Steeksleutels Torx-sleutels, zeskantdoppen en omkeerbare torx-doppen Wielborgmoersleutel Kruissleutel/wielsleutel Klemschroef G-klem Hamer Moersleutel Ankerklemmen en knijptangen Hydraulische krik Krikstandaarden Breekijzer Draadborstel Handschoenen Kruipolie Kopervet Parkeer de auto in uw werkruimte en zet de parkeer-/noodrem aan of plaats een houten blok achter de achterwielen (of achter de voorwielen als u aan uw achterwielen werkt).

Krik de auto op en laat hem op de kriksteunen zakken. Zorg ervoor dat de kriksteunen onder een sterk deel van de auto staan, zoals het frame of subframe. Als u niet zeker weet waar u de kriksteunen moet plaatsen, raadpleeg dan het instructieboekje. Na te hebben gecontroleerd of de kriksteunen correct zijn geplaatst, verwijdert u de wielen (Remklauwen Volkswagen).

Draagarmen

Verwijder de twee bouten die de remklauw op zijn plaats houden en schuif de remklauw naar buiten. Als die niet gemakkelijk naar buiten komt, gebruik dan een kleine koevoet. Gebruik bandklemmen om de remklauw aan de ophanging te houden, zodat deze de remleiding niet belast en niet kan vallen. Verwijder de twee bouten aan de achterkant van de naaf die de remklauwhouder op zijn plaats houden.

Verwijder de remblokken en controleer ze op slijtage. Breng antipiepvet aan op de achterzijde van de nieuwe remblokken. Zorg ervoor dat er geen vet op de remschijven of frictievoeringen van de remblokken komt. Kijk of de remschijf een bevestigingsschroef heeft en indien dit het geval is: schroef hem los voordat u met een hamer op de remschijf slaat om deze te verwijderen.

Draai het oppervlak af met een kruispatroon, indien nog binnen de specificaties, of vervang de remschijf als deze te dun is om het oppervlak af te draaien. Het afdraaien van het oppervlak gebeurt meestal in een werkplaats of auto-onderdelenzaak. Gebruik een draadborstel om de roest van de naaf te verwijderen om toekomstige corrosie te voorkomen. Remblokken Opel.

Vervang de remklauwen (indien nodig). Vergeet niet om alle ontluchtingsnippels en -schroeven in de bovenste of bovenste positie te monteren, anders kunnen de remmen later niet meer worden ontlucht. Als u de remklauwen vervangt, is het een goed idee om de remslangen ook te vervangen. Vervang de draagbouten en draai ze vast met een breekijzer of slagpistool.

Remblokken

Vergeet niet het remreservoir af te dekken om het risico op het afblazen van een leiding te verminderen en om te voorkomen dat verontreinigingen in de leiding terechtkomen. Reinig remvloeistof die uit het reservoir is gekomen, omdat remvloeistof de lak van de auto kan beschadigen of doen afbladderen als deze niet snel wordt verwijderd.

RemtrommelsRemklauwen Volkswagen

Verwijder de dop van het remvloeistofreservoir om ervoor te zorgen dat de opgebouwde druk kan ontsnappen. Gebruik een G-klem om de zuiger van de remklauw weer naar binnen te duwen, zodat deze op een lijn ligt met de remklauw - Remtrommels. Monteer de remklauwbouten en draai ze vast. Controleer of de remschijf vrij kan bewegen wanneer de remmen niet worden bediend.

Vergeet niet dat u de remmen in paren dient te vervangen (het voorste paar of het achterste paar) om een gelijkmatige remwerking te garanderen. Plaats de wielen terug en draai de wielmoeren aan. Laat de auto op de grond zakken en haal de wielen aan met een momentsleutel. Herhaal dit voor alle wielen.

Dit vereist meestal 3 maal pompen met het pedaal. Controleer de remslangen op lekkage als u de remklauwen hebt vervangen. Maak een proeftestrit. Plaats een paar wielblokken een beetje achter en voor de voor- en achterwielen van de auto, zodat u korte bewegingen kunt maken terwijl u heen en weer rijdt om de remmen te testen.

Remblokken

Trek op tot 95 km/u, vertraag geleidelijk tot 65 km/u en herhaal dit een paar keer. Doe dit dan nog een keer, nu met een topsnelheid van 80 km/u en een lage snelheid van 50 km/u. Rijd een tijdje normaal, luister goed of u piepende of kloppende geluiden hoort. Hoort u niets, dan is de klus met succes geklaard.

Dit betekent dat u niet te hard moet afremmen gedurende de eerste 200 km of zo. Wilt u zien hoe een remschijf wordt gemonteerd? Bekijk deze nuttigevideo van Champion.

De trommelrem wordt steeds vaker vervangen door de schijfrem. Tegenwoordig vindt men de trommelrem alleen nog onder oudere auto�s en de goedkopere modellen. Dit komt doordat de schijfremmen beter werken dan de trommelremmen. Er zijn ook auto�s waarbij er een gemengd remsysteem is. Hierbij worden de voorwielen afgeremd door schijfremmen en de achterwielen door trommelremmen.

Het is altijd zo dat de voorwielen afgeremd worden door schijfremmen en de achterwielen door trommelremmen en niet andersom. Dit heeft te maken met de veiligheid. Wanneer de voorwielen blokkeren rijdt het voertuig nog gewoon rechtuit maar wanneer de achterwielen blokkeren kan het voertuig gaan draaien en dit kan nog gevaarlijker zijn (Remklauwen).

More from Auto trader

Navigation

Home

Latest Posts

Private Lease - Lease Auto

Published Oct 21, 21
7 min read

Lease Een Auto

Published Oct 16, 21
4 min read