Versnellingsbak Revisie - Uw Transmissie Specialist - oldenburgbakrevisie.nl

Gepubliceerd dec. 20, 21
6 min read

Versnellingsbakrevisie? Geef Uw Versnellingsbak Een 2e Leven!

Oldenburg bakrevisie

Binnenweg 63, 3634 AE Loenersloot, Nederland
+31611193155
revisie versnellingsbak

U kunt er ook voor kiezen om uw versnellingsbak te reviseren. Hoewel revisie niet altijd alle problemen op kan lossen, voldoet het in de meeste gevallen en functioneert uw versnellingsbak weer als nieuw - versnellingsbak vervangen. Het voordeel van een versnellingsbak revisie is dat u lager in de prijs zit dan bij het compleet vervangen van uw versnellingsbak.

U behoudt uw originele versnellingsbak, bij het reviseren worden namelijk alleen onderdelen vervangen.

Analyse Bij problemen met de transmissie van uw Saab, kunnen we een analyse uitvoeren waarna we u kunnen uitleggen wat er tijdens een versnellingsbak revisie dient te gebeuren en wat het tarief hiervoor zal zijn. Met onze ruime ervaring zijn wij in staat om kwalitatief en effectief werk te leveren op het gebied van handbak revisie, handbak reparatie, automaat revisie en automaat reparatie.

Versnellingsbak Vervangen - Kosten En Uitleg - Oldenburg bakrevisie

Versnellingsbak revisie – automaat Tijdens de revisie wordt uw automatische versnellingsbak gedemonteerd en grondig gereinigd. Alle onderdelen worden geïnspecteerd en versleten onderdelen worden vervangen. We vervangen de koppelomvormer, afdichtingsset, frictiekit en filter. Indien nodig passen we modificaties toe. Na de revisie van de automatische versnellingsbak kan deze weer voor langere tijd zonder problemen functioneren.

We vervangen alle lagers, de keerringen en synchroonmessen. Uiteraard worden de versleten tandwielen ook vervangen. Reparatie versnellingsbakken Een complete revisie van de versnellingsbak van uw Saab is niet altijd nodig. Soms is er slechts een klein technisch of elektronisch probleem. Door onze jarenlange ervaring met het merk Saab, hebben we de kennis in huis om snel een diagnose te kunnen stellen.

Naast versnellingsbak revisie kunnen wij ook uw versnellingsbak repareren en doen wij dit op een efficiënte manier. U bespaart zo niet alleen direct maar ook in de toekomst op mogelijke reparatiekosten - versnellingsbak kapot. Is de versnellingsbak van uw Saab toe aan een revisie? Dan bent u bij Saab Specialist Zaanstad aan het juiste adres.

Versnellingsbak Specialist

Mocht u tijdens het verblijf van uw Saab in onze werkplaats een auto nodig hebben, dan is er een leenauto aanwezig - versnellingsbak reparatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie omtrent de mogelijkheden op het gebied van versnellingsbak revisie.

Net als een racefiets heeft een auto ook een aantal tandwielen van verschillende grootte. Alleen zitten ze bij een auto niet open en bloot aan het aangedreven wiel, maar zijn ze ondergebracht in de versnellingsbak. Maar het principe is hetzelfde: bij een bepaalde snelheid een optimale trekkracht overbrengen op de wielen.

Schakelen betekent dat we met een schakelmof een ring verschuiven, waardoor het loos draaiende tandwiel wordt verbonden met de as waarop dit zich bevindt. Deze ringen heten ‘synchromeshringen’. Door hun schuine kanten en het gebruikte materiaal (een soort brons) komt de verbinding vloeiend tot stand (versnellingsbak specialist). Overschakelen betekent één ring lossen en een andere verbinden.

Versnellingsbak Revisie - Revisiegroep

Wat doet-ie? In de versnellingsbak laten we tandwielparen van verschillende grootte in elkaar grijpen. Het ene tandwiel is daarbij op de ingaande as via de koppeling verbonden met de motor. Het andere tandwiel is via de tussenas en uitgaande as van de versnellingsbak verbonden met de aangedreven wielen van de auto.

Hierdoor leidt een bepaald toerental van de motor per versnelling tot een andere snelheid van de auto. Hij doet het niet, hoe komt dat? Als de versnellingsbak niet soepel meer schakelt, begint te kraken of uit de versnelling springt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Mogelijk zijn de synchromeschringen versleten. Die zorgen ervoor dat de assen, waarop twee tandwielen in elkaar grijpen, met dezelfde snelheid draaien.

Dan zit er niets anders op de versnellingsbak te laten repareren of, in het ergste geval, te vervangen. Waar laat ik het maken en wat kost dat? Voor reparatie kun je terecht bij de dealer of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in revisie van versnellingsbakken. Bij een ernstig versleten versnellingsbak je ook denken aan vervanging door een tweedehands versnellingsbak.

Versnellingsbak Revisie - Autobedrijf - Oldenburg bakrevisie

Versnellingsbak Revisie - Oldenburg bakrevisieVersnellingsbak Revisie M32 Opel, Alfa, Fiat, Saab

500. Wat kan ik zelf? Reparatie en/of vervanging van een versnellingsbak kun je maar beter aan de specialist overlaten. Welke soorten zijn er? Meest gangbaar is nog steeds de handgeschakelde versnellingsbak, waarbij je zelf koppelt en schakelt. Ook al heel lang bestaat de automatische versnellingsbak, die zelf de juiste versnelling kiest.

Van wat recenter datum zijn de semi-automatische versnellingsbakken of gerobotiseerde bakken. Die zijn technisch verwant aan de handgeschakelde bak, maar koppeling en schakeling worden automatisch aangestuurd. De laatste jaren zien we steeds meer auto’s met een versnellingsbak met dubbele koppeling. De ene koppeling bedient de oneven versnellingen, de andere de even. versnellingsbak reparatie.

Ook de snelheid van schakelen is een voordeel. Dit soort versnellingsbakken schakelen volautomatisch, maar handmatig ingrijpen is mogelijk, vaak met bediening aan de stuurkolom. Tenslotte kennen we nog de continu variabele transmissie (CVT), voor het eerst toegepast door DAF. Een doorontwikkeling daarvan wordt door verschillende merken toegepast. Waarom slijt-ie? Door het continu in elkaar grijpen van de tandwielen ontstaat slijtage.

Versnellingsbak Vervangen - Oldenburg bakrevisie

Zij moeten tijdens het schakelen het snelheidsverschil tussen tandwiel en as opvangen. Als de synchromeshes versleten zijn, wordt schakelen lastiger, misschien is soms wat gekraak hoorbaar. Een ‘bakrevisie’ betekent meestal nieuwe synchromeshes en eventueel de lagers van de assen. De versnellingsbakolie gaat in theorie een autoleven lang mee - versnellingsbak revisie kosten.

Functioneert uw automatische of handgeschakelde versnellingsbak niet meer? Dan bent u bij Startrans Quality Transmissions BV aan het juiste adres om deze weer werkend te krijgen. U kunt uw versnellingsbak door ons laten reviseren of omruilen voor een gereviseerd exemplaar. Niet alleen versnellingsbakken maar ook differentieels kunnen wij voor u reviseren of omruilen.

Ga Voor Uw Ruil Versnellingsbak Naar Transmissies - oldenburgbakrevisie.nlRevisie Automatische Versnellingsbak - Auto Service

Versnellingsbakken reviseren is dagelijkse kost voor de mensen van Geartech. Het is een zeer specialistisch vak. We gaan over tot het reviseren van een versnellingsbak als we, na inspectie van de bak, zien dat alleen een reparatie van een mogelijk defect niet afdoende is. Uiteraard kunt u bij een bepaalde kilometerstand er ook voor kiezen om een versnellingsbak preventief te laten reviseren.

Versnellingsbak Revisie? Maak Een Afspraak - oldenburgbakrevisie.nl

Bij versnellingsbak revisie lopen we de gehele versnellingsbak nauwgezet na. Uiteraard bepalen we of er mogelijke defecten zijn, en hoe deze zijn opgetreden. Meestal is slijtage de oorzaak. We lossen het defect op en zorgen ervoor dat de versleten onderdelen vernieuwd worden zoals de lagers, tandwielen, synchromeshes en afstandsringen. Wanneer is het tijd voor versnellingsbakrevisie? Wanneer weet u of het noodzakelijk is om uw versnellingsbak te reviseren? Preventief reviseren van uw versnellingsbak is altijd beter dan wachten op een defect.

De schade aan de versnellingsbak kan namelijk ook onderdelen beïnvloeden die bij een revisie wellicht niet vervangen hadden hoeven worden. Hoe herkent u een versleten versnellingsbak? kraken bij het schakelen moeilijk terugschakelen uit de versnelling schieten moeizaam schakelen gierend of rammelend bijgeluid tijdens het rijden trillingen in de aandrijflijn geen aandrijving meer Wacht niet te lang met het reviseren van uw versnellingsbak! Mocht u last hebben van bovenstaande symptomen? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk bij ons langskomt (versnellingsbak revisie kosten).Deze speling veroorzaakt weer meer slijtage op overige onderdelen. Langer wachten betekent dus feitelijk hogere revisiekosten! Vertrouwt u uw versnellingsbak niet meer? Kom dan langs voor een gratis diagnose! Interesse in versnellingsbak revisie van Geartech? Heeft u snel hulp nodig? Ervaart u problemen met uw versnellingsbak? Bezoek dan direct Geartech in Lunteren, Gelderland.

Meer van Auto verkopen

Navigation

Home

Latest Posts

Stalen Velgen Met Winterbanden Kopen

Published Jan 25, 22
6 min read

Dagcursus Auto Theorie

Published Jan 23, 22
6 min read